Formule 1

Daniel Ricciardo toonde zijn middelvinger... maar mijn naam is Haas: "Ik denk dat het niet gevaarlijk was"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2019 19:13 • Print artikel

Op de Hungaroring hadden Kevin Magnussen en Daniel Ricciardo een aanvaring. Ricciardo toonde zijn frustratie aan de Deen toen hij hem voorbij ging, door zijn middelvinger op te steken. De Renault-coureur deed dit, omdat de Haas F1-coureur meerdere malen van zijn lijn afweek onder het remmen, toen de Australiër hem voorbij wilde. Haas F1-teambaas Guenther Steiner begrijpt niet waarom Ricciardo zo kwaad was. Hij zal ongetwijfeld gedacht hebben: mijn naam is Haas!

Daniel Ricciardo not happy with Kevin Magnussen

“Race-control zei dat hij moest stoppen met het van de lijn afwijken onder het remmen en dat was het”, reageerde Guenther Steiner tegenover Fox Sports Australië. “En omdat er een andere coureur is die het altijd doet en er mee wegkomt, was dat ons antwoord. Ik denk dat we een goed gevecht hadden voor de 13e en 14e plek, anders was het behoorlijk saai op TV.”

De teambaas van Haas F1 zegt dat de waarschuwing aan Magnussen werd gecommuniceerd, maar het team gaf hem niet de instructie om zijn defensieve stijl aan te passen, ondanks dat hij het risico op een straf liep. “We besloten het risico van zelfs een straf of naar de stewards te gaan, te nemen, omdat ik denk dat we hier uiteindelijk zijn om te racen en ik niet denk dat het gevaarlijk was of wat dan ook”, aldus Steiner. “Het gevecht ging toch om niets, dus het was tenminste een goede show. En ik denk dat we een goed gevecht hadden. Zeker, Ricciardo is niet blij, maar ik denk niet dat Kevin iets deed, weet je, overdreven. Het was alsof hij zijn positie wilde behouden, dus denk ik dat iedereen er van genoot.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS