Formule 1

Daniel Ricciardo onder de indruk van Red Bulls verbetering: "Ik zal Adrian Newey eens bellen!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2019 15:06 • Print artikel

SAO PAULO - Daniel Ricciardo stelt dat hij blij is en dat hij zich niet verbitterd voelt over de indrukwekkende vorm van zijn vorige Formule 1-team Red Bull-Honda. Dat zei hij nadat Max Verstappen de poleposition had gewonnen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van BraziliŽ.

Daniel Ricciardo Renault Grand Prix BraziliŽ


De winst die Honda heeft geboekt met de motor werd zaterdag nog duidelijker op Interlagos, toen de sterke prestaties van Red Bull op het lange rechte stuk van het circuit, gecombineerd met de snelheid in het bochtige veld Verstappen hielpen de toppositie op de startgrid veilig te stellen.

Ricciardo had de kans om dit jaar voor het zesde seizoen op Red Bull te blijven, maar koos er in plaats daarvan voor om te vertrekken naar Renault, dat in zijn huidige vorm nog op het podium moet komen. Gevraagd door Autosport of Honda's vorm in BraziliŽ hem had verrast, zei Ricciardo: "Ja, ik was ervan onder de indruk. Ik heb net Max' ronde gezien en dat is zeker een goede ronde."

"Ik heb drie jaar met Max gewerkt, dus ik weet dat hij in staat is om een auto op pole te zetten, maar ik denk dat dat tempo - het is een downforce, maar ook een powercircuit - indrukwekkend was. "Dus ze hebben zeker iets gevonden. Petje af voor hen. Er zijn mensen die zeggen, 'ahhh, hij is waarschijnlijk verbitterd dat een Red Bull op pole is gekomen', maar ik vind het geweldig."

"Ik wil meer teams ervoor zien vechten. De laatste paar races waren Mercedes of Ferrari op pole, dus het is mooi dat Red Bull erbij is gekomen. Nu is het natuurlijk onze taak om daar weer boven te komen, maar ik ben blij dat het nu een gevecht met drie teams is."

Ricciardo denkt dat Red Bull-Honda beter presteert op de circuits op hoogte. De GP van BraziliŽ is ťťn van de drie races op hogergelegen ciruits. "Er is een trend met de Red Bull en ik denk dat ze dankzij hun goede aeropakket, ze beter lijken te zijn op deze hooggelegen plaatsen," zei hij.

"Kijk naar Mexico. De laatste jaren zijn ze hier ook altijd sterk geweest. En Oostenrijk. Honda heeft zeker vooruitgang geboekt, maar het lijkt erop dat de auto ook beter werkt. Wanneer de anderen misschien meer verliezen, kan Red Bull zich vastklampen aan hun downforce. Ik zal Adrian [Newey] vanavond eens bellen!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS