Formule 1

Daniel Ricciardo: Nu gaan we proberen om nog een goede stap voorwaarts te maken voor Silverstone

Uitgegeven door HJ van Keulen • 1 juli 2024 13:00

Daniel Ricciardo heeft weer wat van zijn glans terug. De AustraliŽr van Visa Cash App RB pakt geregeld punten in de laatste paar Grand Prix en is ook zijn teamgenoot Yuki Tsunoda te snel af in de Grand Prix van Oostenrijk.

Visa Cash App RB Daniel Ricciardo

"Het was een zware race en ik denk dat we wat meer in de verdediging zaten, dus het vergde veel concentratie en inspanning", zei Daniel Ricciardo. "Ik had een goede start aan de buitenkant en het zag er goed uit, maar toen verloor ik een paar posities omdat er geen ruimte meer was en ik wijd moest gaan. Toen we eenmaal gesetteld waren na de start van de race, denk ik dat we het goed deden. Het team deed goed werk met de strategie om de positie over de Alpine veilig te stellen en daarna had ik het gevoel dat ik een goede verdediging reed tegen Fernando Alonso en daarna Pierre Gasly in de laatste stint."

"We hebben een mooie stap gemaakt ten opzichte van Barcelona en het was een beter weekend, dus ik ben blij dat ik wat punten mee naar huis kan nemen. Nu gaan we proberen om nog een goede stap voorwaarts te maken voor Silverstone en dan kunnen we misschien nog een keer strijden om de punten."

Daniel Ricciardo met een bootje in de Amsterdamse grachten:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS