Formule 1

Daniel Ricciardo is snel op de baan, maar niet met het tekenen van een nieuw contract: "Het team wil dat ik..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 mei 2018 18:35 • Print artikel

Daniel Ricciardo maakt nog niet zo'n haast met het tekenen van een nieuw contract voor seizoen 2019 in de Formule 1. De teamgenoot van Max Verstappen is een populaire en gewilde coureur en een echte topper die graag het gevecht om de wereldtitel aan wil gaan. Voor Ricciardo is dit ook wat hij zoekt en neemt er de tijd voor. Zijn werkgever Red Bull Racing wil het liefste nog voor de zomer een antwoord.

Formule 1 2018 Daniel Ricciardo


"Het volgende contact dat ik teken, moet 'het contract zijn", zei Ricciardo tegen het Spaanse El Confidencial. "Ik weet niet wat ik over vijf jaar doe dus moet het volgende (contract .red) perfect zijn voor mij."

Red Bull heeft al aangegeven dat het team Carlos Sainz kan terughalen voor 2019. De Spanjaard rijdt sinds vorig jaar bij Renault. Ook dit deert de AustraliŽr niet. "Ik heb geen haast", vervolgde Mister Shoey. "Het team wil het geregeld hebben voor de zomer, maar als het team mij vertelt dat we kunnen wachten tot oktober, dan doe ik dat."

De vrolijkste coureur op de grid is het ook niet eens dat Red Bull hem 50% schuld aanrekent voor de crash met Max Verstappen in Bakoe waardoor beide bolides zodanig beschadigde dat een dubbele uitval het resultaat was. "Mensen die de sport kennen, weten dat het niet mijn fout was", aldus Ricciardo.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS