Formule 1

Daniel Ricciardo: “Ik wil niet te negatief overkomen! Ik ben er een beetje klaar mee!"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 oktober 2018 10:35 • Print artikel

Daniel Ricciardo kent een ongelukkig jaar. De Australiër, die volgend seizoen voor Renault gaat rijden, kende een degelijk begin van het seizoen, met als hoogtepunt de overwinning in Monaco, maar zag sindsdien dat pech vaak de betere van hem was. Ricciardo hoopt dan ook op een ommekeer in geluk.

De laatste keer dat we Ricciardo op het podium zagen was dan ook in Monaco, een race waarin hij al te maken had met problemen. “Als je het resultaat weg laat, dan hadden we daar ook al pech.” Ricciardo's laatste probleemgeval was de kapotte motor in Q2 in Japan, terwijl hij de race daarvoor ook al achteraan moest starten vanwege een nieuwe motor. “Ik wil niet te negatief overkomen, maar we hebben wel heel veel pech gekend. Ik ben er een beetje klaar me en hoop dat het een keer allemaal mijn kant op valt.”

Ricciardo staat in de WK-stand nu op de zesde plaats, 27 punten achter nummer 5 en teamgenoot Max Verstappen. Ricciardo staat nu al op elf races zonder podiumplek, terwijl Verstappen juist zes podiums haalde en een race won. Ook viel Verstappen maar twee keer uit in die tijd, Ricciardo vier keer.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS