Formule 1

Daniel Ricciardo: "Ik moet ook niet te veel de prestaties van Lewis afkraken, maar..."

Uitgegeven door Bart • 8 april 2021 19:05 • Print artikel

Lewis Hamilton brak de afgelopen jaren record na record in de Formule 1 en een groot deel van zijn dominantie komt voort uit de ijzersterke Mercedes. Waar de nu 36-jarige Brit in 2016 nog verslagen werd door teamgenoot Nico Rosberg, komt sindsdien zijn huidige teamgenoot Valtteri Bottas er domweg niet aan te pas. Volgens Daniel Ricciardo zouden een aantal coureurs op de huidige grid Hamilton verslaan.

Daniel Ricciardo


Ricciardo haalt in een interview in Square Mile het voorbeeld aan van de Sakhir Grand Prix. Door een positieve coronabesmetting kon Hamilton niet rijden en zijn plaats werd ingenomen door George Russell. Een flinke dosis pech hield de jonge Brit van de overwinning af, maar hij was beter dan Bottas.

"Lewis is niet de enige coureur die in die auto races kan winnen", aldus de voormalig teamgenoot van Max Verstappen. "Ik denk dat George Russell in die race heeft laten dat hij beter is dan Valtteri. En dat in zijn eerste race in de Mercedes. Je kunt gerust stellen dat Lewis in de laatste vier jaar niet de beste tegenstand heeft gekregen."

"Ik moet ook niet te veel de prestaties van Lewis afkraken, maar ik geloof zeker dat een paar coureurs hem kunnen verslaan als ze dezelfde auto hebben. Maar niemand van ons heeft ooit de kans op de wereldtitel gehad. En dus ook niet de druk gevoeld die daarbij komt kijken. Lewis laat dat jaar na jaar, weekend na weekend zien. Ja, hij heeft de beste auto, maar er wordt ook van hem verwacht dat hij wint. Als hij niet wint, vraagt iedereen zich af wat er met Lewis gebeurd is."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS