Formule 1

Daniel Ricciardo gefrustreerd door mislopen kans bij Mercedes en Ferrari: "Ik respecteer Ferrari, Mercedes is een ander verhaal"

Uitgegeven door Bart • 8 februari 2019 18:20 • Print artikel

Daniel Ricciardo is dit jaar nieuw bij Renault, na zijn verrassende overstap vanuit Red Bull. De AustraliŽr had maar wat graag bij een ander topteam gereden en werd in het geruchtencircuit ook meermaals gelinkt aan Mercedes en Ferrari, maar de definitieve stap bleef uiteindelijk uit. Mercedes koos voor een langer verblijf van Valtteri Bottas en Ferrari ging in zee met de jonge Charles Leclerc.

Daniel Ricciardo


Ondanks zijn frustratie kijkt Ricciardo anders aan tegen de keuzes van Ferrari en Mercedes. "Het werd ook wel een keer tijd dat Ferrari voor een jonge coureur zou kiezen", zegt Ricciardo in de podcast In the Pink. "Charles is jong en een aankomend talent. Misschien was dat al langer hun plan, ondanks mijn resultaten in het begin van 2018." Ricciardo won net als Sebastian Vettel en Lewis Hamilton twee van de eerste zes races. "Ik respecteer die keuze, zeker omdat ik het Red Bull ook heb zien doen. Jonge talenten via een programma omhoog helpen."

De keuze van Mercedes voor Bottas kan Ricciardo minder goed begrijpen. "Mercedes is een ander verhaal. Zij hebben een ander pad gekozen, iets conservatiever. Maar eigenlijk kan ik daar niets tegen in brengen, maar hun aanpak werkt. Lewis werd wereldkampioen en Mercedes won bij de constructeurs."

Ricciardo verwacht dat beide teams ook dit jaar om de hoofdprijzen gaan strijden. "Iedereen zal zeggen dat Mercedes en Ferrari de te kloppen teams zijn. Misschien zal een ander team ergens een race winnen, maar het gaat tussen Mercedes en Ferrari."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS