Formule 1

Daniel Ricciardo gaat er vol voor in BraziliŽ: "Alles op alles voor persoonlijk succes"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 7 november 2018 19:47 • Print artikel

Daniel Ricciardo vertrekt aan het einde van het seizoen bij Red Bull Racing. Dit betekent echter niet dat de AustraliŽr niet zijn best gaat doen om nog een goed resultaat voor zichzelf en het team te behalen. Voor Ricciardo lijken de komende twee races de laatste twee kansen om een podium te halen de komende tijd.

Daniel Ricciardo

Ricciardo vervangt Carlos Sainz bij Renault het komende seizoen, maar wil eerst bij Red Bull nog laten zien uit welk hout hij gesneden is. Hij laat dan ook weten dat hij er zin in heeft om in BraziliŽ te laten zien waar hij toe in staat is: ďDe baan is niet altijd even ideaal voor inhalen, maar het afgelopen jaar liet zien dat het wel kan. Ik heb zin om op het circuit te rijden. De baan is vrij kort en heeft weinig hogesnelheidsbochten, maar ik ben over de jaren het steeds leuker gaan vinden om er te rijdenĒ, vertelt hij tegen The Checkered Flag.

Ricciardo moest in de laatste twee races de strijd staken, na problemen met de wagen en is in het klassement buiten bereik van de coureurs boven hem geraakt. Ook de pole position in Mexico was geen pleister op de ondertussen diep geworden wonden bij de AustraliŽr. Hij moet nog twee races door de pijn heen bijten, voordat hij op vakantie kan en zich kan klaarmaken voor de nieuwe uitdaging bij Renault.

Ricciardo: ďHet lijkt me duidelijk dat ik het jaar wil eindigen met een paar goede resultaten. Ik ga dan ook zo goed mogelijk mijn best doen om dit te bereiken.Ē

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS