Formule 1

"Daniel Ricciardo en Max Verstappen zijn Red Bulls beste line-up ooit"

Uitgegeven door Jessica Ratering • 10 november 2017 11:33 • Print artikel

Milton Keynes - Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing onderstreept zijn intentie om Max Verstappen en Daniel Ricciardo teamgenoten te laten blijven, ook na het seizoen van 2018. Horner geeft aan dat het duo Verstappen-Ricciardo de beste line-up is, dat het team uit Milton Keys ooit gehad heeft.

Daniel Ricciardo Max Verstappen Red Bull Racing Formula 1

Tijdens het weekend van de Grand Prix van de Verenigde Staten werd door Red Bull aangekondigd dat Verstappen een nieuw contract heeft getekend, waardoor Max zich bindt aan het team tot 2020. De geruchtenmolen sloeg aan en men vroeg zich of hoe Ricciardo’s toekomst eruit zou zien. Zeker na Horner’s uitspraak dat Red Bull de intentie heeft om een team rondom Verstappen te bouwen. Op deze manier kan het team zich verder ontwikkelen, maar Horner benadrukte dat Ricciardo niet de mindere is. Horner noemt de huidige line-up de beste die het team ooit heeft gehad.

“Waar ik eigenlijk op doel is de groep engineers waarmee Max nauw samenwerkt. Op dezelfde manier heeft Daniel Ricciardo het vertrouwen in de mensen die samen met hem werken in zijn pitbox om zijn feedback om te zetten in een betere auto”, verklaarde Horner aan Motor Sport Magazine om de uitspraak om een team rondom Verstappen nader toe te lichten.

“Gelukkig is de manier waarop onze coureurs de auto besturen vergelijkbaar, daardoor is de set-up bijna hetzelfde. Het is niet alsof ons team een links of rechts moet kiezen. Wat werkt voor de één is in 99 procent van de gevallen ook hetgeen dat werkt voor de ander.”

“Ik heb het gevoel dat Max en Daniel ons beste duo ooit is in de Formule 1 en vermoedelijk zijn ze ook het beste coureurspaar op de grid. Daardoor is het mijn prioriteit om ervoor te zorgen dat Red Bull dit duo behoudt tot in ieder geval 2020.”

Eerder duo’s van Red Bull waren Riccardo en viervoudig wereldkampioen Vettel. Vettel had daarvoor als teamgenoot Mark Webber. Webber heeft daarvoor twee seizoenen naast David Coutlhard gereden. Coulthard heeft niet alleen Webber aan zijn zijde gehad, maar ook Christian Klien, Vitantionio Liuzzi en Robert Doornbos.Nog maar tot 18.00 uur voor de trekking van de Staatsloterij. Vergeet hem niet weer en pak je kans. Kijk HIER voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS