Formule 1

Daniel Ricciardo droomt van nieuwe shoey: "Ik denk niet dat Lewis en Sebastian ooit een slokje zullen nemen"

Uitgegeven door Bart • 8 april 2020 05:09 • Print artikel

Daniel Ricciardo bracht in 2016 de shoey naar de Formule 1. De Australiër vierde zijn tweede plaats bij de Grand Prix van Duitsland door champagne uit zijn schoen te drinken. Na zijn vertrek bij Red Bull, waar hij teamgenoot was van Max Verstappen, ging Ricciardo naar Renault. Een podium zat er nog niet in, maar de coureur denkt er wel over na.

Daniel Ricciardo


Na zijn shoey in Duitsland kreeg Ricciardo het later voor elkaar om ook andere aanwezigen op het podium uit zijn schoen te laten drinken. Onder meer Mark Webber en Lance Stroll proefden de champagne met bijsmaak. Bij de Canadese Grand Prix in 2017 smeekte Sir Patrick Stewart zelfs om een slokje. "Hij pakte de microfoon en zei 'geef me een slokje'", aldus Ricciardo in een interview met het magazine Rolling Stone.

De Australiër staat bekend om zijn luchtige aanpak van de doorgaans behouden Formule 1-wereld. "Zo ben ik nu eenmaal. Voordat ik naar de Formule 1 kwam, wist ik niet dat het zo zakelijk en formeel was. Toen ik gesetteld was, besloot ik een beetje lol te trappen. Ik had niet verwacht dat de shoey een succes zou worden, maar volgens mij vond iedereen het wel leuk."

Dromend over de toekomst hoopt Ricciardo ooit weer een shoey te kunnen doen. Hij krijgt de vraag voorgelegd met wie hij zijn champagne het liefst zou delen. "Als ik een coureur moeten kiezen, zou ik Lewis kiezen, want dat is de meest ijdele van allemaal. Maar ik denk niet dat Lewis en Sebastian ooit een slokje gaan nemen. Dat zijn de meest hygiënische mensen die ik ken."

Heb je al een staatslot voor de volgende trekking? Nog maar 2 dagen!

Staatsloterij trekking 2020 staatslot april

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS