Formule 1

Daniel Ricciardo dringt er bij F1-fans op aan om ‘respect’ te tonen na het Spa-ongeluk en de crash van Hamilton

Uitgegeven door Peter Vader • 6 september 2019 09:30 • Print artikel

Daniel Ricciardo heeft nagedacht over een moeilijke week voor de sport en spoorde toeschouwers aan zich te gedragen als 'echte fans' en geen ongelukken te vieren. Hij openbaarde ook zijn verdriet rond de dood van Formule 2-rookie Anthoine Hubert. Fans vierden feest op de tribunes toen Lewis Hamilton vorige week de controle verloor tijdens de Belgische Grand Prix. De vijfvoudige wereldkampioen crashte hard in de bandenstapels. Later die dag werd de sport opgeschrikt toen Hubert dodelijk verongelukte bij een ongeluk waarbij ook Juan Manuel Correa in het ziekenhuis werd opgenomen.

Daniel Ricciardo Renault F1 smile

Risico's waarderen
Met de tragedie van Hubert nog vers in het geheugen, meldde Hamilton op de race dag op Instagram dat mensen de risico's die coureurs lopen, niet 'waarderen'. De paddock 'bevroor' tijdens een minuut stilte op zondagochtend ter ere van Hubert, wiens moeder en broer tussen de duizenden mensen op het circuit aanwezig waren om de Fransman te herdenken.

Ontevreden over gedrag
Vooruitlopend op de Italiaanse Grand Prix van komend weekend, was Ricciardo verre van tevreden met het gedrag van de fans na het Hamilton-incident, en suggereerde dat de reactie op de crash toonde dat toeschouwers de risico's niet begrijpen. Ricciardo voegde eraan toe dat hij het gedrag 'van kinderen maar niet van volwassenen' zou verwachten en dat ze 'zich beter zouden moeten gedragen'. "Of je iemand nu leuk vindt of niet, het is niet leuk om over iemands fout hard te gaan juichen", zei Ricciardo. “

Moeilijk te accepteren
"Hamilton denkt dat het publiek aanneemt dat de crash gewoon gebeurt en dat we achteraf altijd oké zijn of wat dan ook. Maar zo is het niet. Elke keer als we op weg zijn op het circuit, is er een risico en elke keer als we een muur raken, of we nu in orde zijn of niet, gaat er iets door je hoofd als je crasht. Het heeft op de een of andere manier een impact, fysiek of mentaal!" meldde Daniel Ricciardo aan foxsports.com eb vervolgde: "OK, er is een tijdje niets gebeurd en met goede reden. De sport is veiliger geworden en we zitten op een veilige plek. En dan gebeurt dit. Dat is een schok. Het is frustrerend dat het toch weer is gebeurd. We dachten dat we hiervan verlost waren. Het is erg moeilijk te accepteren wanneer je er toch weer mee wordt geconfronteerd"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS