Formule 1

Daniel Ricciardo denkt nog altijd aan podiums in 2020: "Ik verwacht zeker nog een positieve upgrade"

Uitgegeven door Bart • 12 augustus 2019 17:04 • Print artikel

Daniel Ricciardo denkt nog altijd dat Renault in 2020 structureel mee gaat doen om het podium. Om dat voor elkaar te krijgen, moet er in de tweede seizoenshelft een stuk beter gepresteerd gaan worden volgens de Australiër, die vorig seizoen nog teamgenoot van Max Verstappen was. De overstap heeft hem flink doen terugwerpen in de ranking. Renault is totaal niet competitief. Zeker in de volgende upgrade moet een opgaande lijn te zien zijn. "Het moet beter. Als we volgend jaar voor het podium willen vechten, moeten we in de tweede seizoenshelft grotere stappen zetten."

Daniel Ricciardo


Ricciardo kijkt met gemengde gevoelens terug op het eerste deel van het jaar. "Neem bijvoorbeeld Canada, de kwalificatie, dat was zeker boven verwachting. Maar andere races als bijvoorbeeld Oostenrijk, dat zat ver onder de verwachting. We gingen van de ene emotie over in de andere", aldus Ricciardo tegen RaceFans.

Het doel is duidelijk. "Dit is ongeveer het niveau dat ik verwacht had. Maar in de tweede seizoenshelft willen we vaker in de top 6 finishen. Daarvoor verwacht ik zeker nog een positieve upgrade. De ontwikkeling van de auto kan beter. In Frankrijk bracht de update nog niet het verschil, dus ik verwacht dat de volgende wel een impact zal hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS