Formule 1

Daniel Ricciardo de snelste in Singapore, Max Verstappen volgt op P2 + UITSLAG

Uitgegeven door Bart • 14 september 2018 10:09 • Print artikel

De eerste vrije training in Singapore, verreden onder daglicht, heeft een goed resultaat opgeleverd voor het team van Red Bull. Daniel Ricciardo noteerde de snelste tijd in 1:39.711 en hield teamgenoot Max Verstappen twee tienden achter zich. De tweede vrije training, de kwalificatie en de race worden allen onder kunstlicht gereden. Wellicht dat de Mercedessen, die hun snelste tijd in VT1 op softs reden, dan beter kunnen dan P6 en P8 in de eerste training. De Ferrari’s reden net als de Red Bulls hun snelste tijdens op hypersofts, maar ook zij konden de tijden van Ricciardo en Verstappen niet kloppen.

Daniel Ricciardo

In de openingsfase van de training was het vooral Valtteri Bottas die opviel met snelle tijden. Die reed de Fin nog op ultrasofts, terwijl Ferrari op hypersofts buiten was en Red Bull op softs. Beide Ferrari’s komen in het eerste uur niet veel de baan op.

Nadat na 40 minuten de eerste banden zijn ingeruild, heeft Lewis Hamilton moeite met de balans van zijn Mercedes. De Brit maakt een aantal foutjes, maar zet op softs wel een snellere tijd neer dan zijn teamgenoot Bottas. De Ferrari’s en de Red Bull rijden dan op hypersofts en zijn een stuk sneller dan de coureurs van Mercedes.

Sebastian Vettel duikt als eerste onder de grens van 1:40 met 1:39.997. Kimi Raikkonen blijft daar vier tienden achter. Nadat we Carlos Sainz een paarse sector zien noteren, is het de beurt aan beide Red Bulls. Max Verstappen maakt in zijn eerste snelle rondje nog een klein foutje, maar herstelt zich daarna om de tijd van Vettel te verbeteren. Ricciardo heeft dan al de snelste tijd van de training genoteerd met 1:39.711, twee tienden voor Verstappen.

Achter de top drie valt vooral Renault op. Nico Hulkenberg is zelfs sneller dan de Mercedessen en noteert de vijfde tijd, Carlos Sainz staat tussen Hamilton en Bottas is op de zevende plaats. In de slotfase staat Charles Leclerc naast de baan. De Monegask was de man van deze week met zijn overstap naar Ferrari, maar in VT1 maakte hij een fout door de muur aan de binnenkant van de baan te raken. Zijn rechtervoorwiel brak daarbij af.

Uitslag van de eerste vrije training in Singapore:MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS