Formule 1

Damon Hill verwacht geen nare ontvangst voor Max Verstappen in Silverstone: "Britse fans houden echt van de Formule 1"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juni 2022 15:30 • Print artikel

Komend weekend staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone op het programma. Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, denkt dat Max Verstappen met open armen zal worden onthaald op het circuit. Dit omdat de Britten volgens Hill ‘echte’ Formule 1-fans zijn.

Damon Hill

Niet alleen de laatste race van vorig seizoen heeft bijgedragen aan de polarisatie tussen de fans van Max Verstappen en Lewis Hamilton. De crash op Silverstone droeg daar uiteraard ook niet bij. Hamilton en Verstappen reden nek aan nek tijdens de eerste ronde van de race. Toen het duo Copse in reed, kwamen de twee met elkaar in aanraking. Verstappen knalde hard de bandenstapel in en moest zelfs naar het ziekenhuis worden vervoerd voor wat testen. Lewis Hamilton ontving een tijdstraf voor dit voorval, maar won desondanks de wedstrijd. Samen met zijn fans vierde Hamilton dit uitbundig, terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis aanwezig was.

Damon Hill vertelt in gesprek met de Daily Mirror dat hij volgend weekend geen problemen verwacht in Silverstone. "De Britse fans houden echt van de Formule 1. Ze stellen het op prijs als iemand honderd procent geeft en een mooie show op de mat legt. Als je bijvoorbeeld in Italië wint en je rijdt niet voor Ferrari, dan krijg je geen prettige ontvangst. Ik weet dat Max een beetje de slechterik is na wat er is gebeurd in Abu Dhabi, maar hij deed gewoon wat hij moest doen. Lewis had hetzelfde gedaan."

De kans op een directe confrontatie tussen Verstappen en Hamilton ligt niet in het vooruitzicht. De RB18 van Verstappen ligt momenteel nog mijlen ver voor op de W13 van Hamilton.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS