Formule 1

Damon Hill prijst regenkoning Michael Schumacher: "Maakt hij dan nooit een fout?"

Uitgegeven door Bart • 29 juni 2020 18:48 • Print artikel

In de jaren '90 vochten Michael Schumacher en Damon Hill hevige gevechten uit om de wereldtitel in de Formule 1. De nu 59-jarige Brit eindigde bij de eerste twee titels van Schumacher op de tweede plaats, maar revancheerde zich een jaar later met de wereldtitel van 1996. Hill denkt nog regelmatig terug aan die tijd en kan zich met name de exceptionele kwaliteiten van Schumacher onder natte omstandigheden nog goed herinneren.

Michael Schumacher Damon Hill


Zo staat de regenchaos in Suzuka in 1994 bij Hill nog op het netvlies. "Zijn handen waren overal in de cockpit", zo kijkt Hill terug in de Autosport Podcast. "Hij werkte ongelofelijk hard aan het stuur en corrigeerde veel. De meeste coureurs konden de auto destijds niet onder controle houden, maar Michael had de reflexen en het talent om dat wel te doen."

"Ik had de beste plaats om zijn kwaliteiten van dichtbij te bekijken. Iedereen zou van de baan zijn gegaan, maar Michael niet. Hij ving het elke keer op. Ik dacht echt 'Maakt die man dan nooit een fout?'. Zelfs als hij maar één arm had mogen gebruiken, was hij nog een gevaarlijke tegenstander geweest."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS