Formule 1

Damon Hill over de kwetsbare plek van Hamilton: "Als Lewis het moet opnemen tegen iemand die hem van streek wil maken..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 maart 2020 11:09 • Print artikel

Lewis Hamilton is met de Mercedes F1-bolide de te kloppen coureur in de Formule 1. In de laatste zes jaar won de Brit vijf wereldtitels. Alleen voormalig teamgenoot Nico Rosberg kon hem een jaar van de titel houden. Wat is het geheim om de Mercedes-coureur te verslaan? Voormalig coureur Damon Hill weet hoe je het moet aanpakken. "Zwaktes? Het is lastig om er één te vinden", zegt Hill in het officiële Formule 1-magazine.

Lewis Hamilton Max Verstappen


"Als coureur heeft hij een bijna onaantastbare mix van buitengewoon talent, ervaring en vertrouwen", aldus Hill. "Maar het is meer dan dat, hij is echt ongelofelijk goed. De enige manier om hem te verslaan, is zoals Rosberg het deed. En dat is door Lewis oncomfortabel te laten voelen. Lewis doet niet aan sluwheid. Sluwe trucjes heeft hij niet achter de hand. Als Lewis het moet opnemen tegen iemand die hem van streek wil maken, is hij misschien kwetsbaar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS