Formule 1

Damon Hill gelooft in Max Verstappen: "Ik verwacht veel dreiging! Strategisch kan Red Bull een gok nemen"

Uitgegeven door Pasquinel Neys • 9 juni 2018 07:14 • Print artikel

Oud F1-coureur Damon Hill heeft een speciale band met de GP van Canada. In 1999 knalde de Brit met zijn Jordan in de Wall of Champions. Dit was de spreekwoordelijke druppel voor Hill en hij kondigde prompt het einde van zijn actieve F1-carriere aan. Damon Hill draait momenteel opnieuw mee in het F1-circus, maar dan als analist voor Sky F1. Ook de Brit gelooft in een goede prestatie van Max Verstappen dit weekend. ”Ik verwacht dat Verstappen heel sterk zal zijn. Hij reed al twee keer de snelste tijd en ik verwacht veel dreiging van de Red Bulls dit weekend. Strategisch gezien kan Red Bull wel een gok nemen mijn inziens.”

Max Verstappen Red Bull


Hill die een graag geziene gast is in de paddock deelde een vlucht met Red Bull teambaas Christian Horner. Logischerwijs ging het op de vlucht richting Montreal over de race van zondag, maar Horner liet zich niet in de kaarten kijken. “Ik was een beetje verrast”, zei Hill. “Christian liet blijken dat vooral de rechte stukken de Red Bull-wagens pijn zouden doen dit weekend. Maar misschien was hij maar wat aan het ‘sandbaggen’ want de wagen ziet er heel goed uit”.

Een echte dominant Red Bull zoals we zagen bij de GP van Monaco verwacht Hill niet. “Mercedes houd zich wat in. En Ferrari laat zich zoals gewoonlijk niet in de kaarten kijken. Kimi lijkt altijd een beetje sneller maar zodra het om de knikkers gaat zal Vettel er staan“, sloot de Brit af.

Actie: profiteer nu van korting op je kaart voor de F1 GP van Duitsland!
Boek nu je F1-kaarten van voordeel! Speciale korting van 20 Euro korting op de tickets voor de Formule 1 op Hockenheim! Wil jij naar de Grand Prix van Duitsland? Profiteer dit weekend nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS