Formule 1

Daar komen de Russen! Raceauto van Russische multimiljonair Boris Rotenberg ondergaat eerste test

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 oktober 2017 12:44

De nieuwe LMP1-bolide van het Russische team BR Engineering is voor de eerste keer de baan opgegaan. De auto met de naam BR1, gaat volgend jaar met het privéteam SMP Racing rijden in het FIA World Endurance Championship. BR Engineering gaat daarnaast een klantenauto van de nieuwe BR1 aanbieden, waarbij de klant zelf de keuze van de motor kan bepalen.




Volgens het Engelse Autosport heeft de door Dallara gebouwde chassis een volledige dag gereden tijdens haar eerste test. De laatste specificatie van de auto wordt waarschijnlijk in januari onthuld. De LMP1 heeft dan al een intensief testprogramma ondergaan. BR Engineering eigenaar Boris Rotenberg zei recent nog dat zijn bedrijf graag het WEC zoveel mogelijk ondersteund, nadat Audi en straks ook Porsche uit de LMP1 vertrekken.

“We zijn bereid om de grid te ondersteunen”, zei de Rus. “We staan open om deze auto aan klanten aan te bieden die willen rijden in dit kampioenschap met onze auto. We kunnen een auto leveren die hetzelfde is al de onze, of als een team dat wenst, kunnen we aanpassingen aan het ontwerp maken.” De officiële lancering van de BR1-raceauto moet snel gaan plaatsvinden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS