Formule 1

Déjà vu in de GP van Australië! Voor sommige Formule 1-coureurs rust er een vloek op de race in Melbourne

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 maart 2019 10:13 • Print artikel

Romain Grosjean beleefde de Grand Prix van Australië als een déjà vu! Tijdens de eerste race van het seizoen op circuit van Albert Park in Melbourne moest hij de auto aan de kant zetten vanwege problemen links voor. De Haas coureur had tien ronden eerder een pitstop gemaakt pitstop. Vorig jaar ging het ook al fout met de bolide van Grosjean. Op bijna identieke manier liep de pitstop mis waardoor uitval van de geplaagde coureur een feit was.

Romain Grosjean Haas F1

Na de eerste race van 2019 in Australië, zei Haas coureur Grosjean dat het inderdaad makkelijker is om andere auto's te volgen. Maar dat het inhalen nog steeds lastig is ook door de huidige Pirelli-banden. De Haas F1-coureur zat een aantal ronden behoorlijk vast achter de Alfa Romeo van Antonio Giovinazzi, die op oudere banden reed. "De nieuwe aero-regels zorgen er voor dat het makkelijk is om een andere auto te volgen dus dat is positief", zei Grosjean tegenover de pers direct na de race. "Maar de banden worden nog steeds te warm als je echt druk begint te zetten, dus het is super moeilijk om in te halen. Als je kijkt hoeveel rondes ik nodig had om langs Giovinazzi te komen, dan zie je dat het moeilijk is om druk te zetten met deze banden omdat ze snel oververhit raken. Je verliest grip en je komt er gewoon niet dicht genoeg bij. Het ziet er op de televisie denk ik wel goed uit maar om het beter te maken hebben we stevigere banden nodig zodat er meer acties komen."

Grosjean had in deze race dezelfde pech als vorig jaar. Vorig jaar moest hij de auto aan de kant zetten omdat zijn linkervoorwiel los kwam. En dit jaar viel hij weer uit en moest hij de auto aan de kant zetten. "Deja Vu", was zijn reactie na de race. "Twee jaar achter elkaar dezelfde problemen. Dit is al het derde jaar op rij dat we hier uitvallen terwijl ik in de punten rij." Zeer teleurgesteld vervolgde Grosjean zijn relaas. "Australië vind me schijnbaar niet leuk. Ik vind het geweldig om hier te zijn, en we hebben een goed weekend gehad, maar ja heel erg jammer. Het is niet waar je wil beginnen en het is ook teleurstellend, maar nu moeten we met zijn allen hard werken, verder groeien als team en zorgen dat dit niet meer gaat gebeuren".

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS