Formule 1

Cyril Abiteboul bagatelliseert geruchten over vertrek van Renault uit de F1 na 2020: "De vraag zal dan zijn: is er uitzicht op..."

Uitgegeven door Peter Vader • 28 oktober 2019 20:32

Temidden van een strijd om betere prestaties dit jaar te realiseren en de recente Racing Point-protestsaga, heeft Renault's nieuwe interim-CEO Clotilde Delbos nu toegegeven dat de vraag of de autofabrikant na 2020 in de F1 blijft "op de tafel" ligt. Teambaas Cyril Abiteboul zegt echter dat het voorbarig is om te speculeren dat Renault de Formule 1 zal verlaten.


Cyril Abiteboul F1 Renault

Nieuwe regels 2021
"We hebben zojuist de definitieve versie van de regelgeving voor 2021 ontvangen", zei hij in Mexico. “Allereerst moeten deze regels eind oktober door de World Motor Sport Council worden aangenomen. We zullen voor die tijd zorgvuldig en rustig controleren of de juiste voorwaarden bestaan om door te gaan. Het lijkt ons dat de koers wordt uitgezet voor een betere toekomst," voegde Abiteboul eraan toe.

Afweging kosten en resultaten
“Als we een eerlijker verdeling van het prijzengeld krijgen, zie ik niet wat er moet veranderen in onze beslissing om terug te keren naar de Formule 1. Dat wil zeggen dat onze deelname logisch moet zijn vanuit een technisch, financieel en marketingperspectief. De vraag zal dan zijn: is er uitzicht op goede resultaten tegen redelijke kosten? Voor mij gaan de 2021-voorschriften in ieder geval in een bemoedigende richting”, aldus Abiteboul.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS