Formule 1

Cruciale bijeenkomst in Londen over de toekomst van de Formule 1: "We hebben snel duidelijkheid nodig"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 maart 2019 09:19 • Print artikel

De Formule 1-teams zullen vandaag (dinsdag) tijdens een bijeenkomst in Londen een bijgewerkte versie van het voorstel voor de nieuwe regels per 2021 gepresenteerd krijgen. Formule 1 teams, de FIA en Liberty Media (Commercial Rights Holder) zullen bij elkaar komen tijdens bijeenkomsten van de Strategy Group en van de Formule 1 Commissie, om de toekomstige richting van de sport te bepalen. De zes leidende teams, de FIA en Liberty Media (CRH) zitten in de Strategy Group om ideeŽn te bespreken en hierover overeenstemming te bereiken, terwijl alle belanghebbenden deelnemen en stemmen (en beslissen, red.) over zaken betreffende de Formule 1-commissie.

F1 logo

Grote vooruitgang
FIA President Jean Todt gaf tijdens de Grand Prix van AustraliŽ aan dat er aanzienlijke vooruitgang was geboekt met het pakket aan nieuwe regels. Specifieke details over de voorgestelde 2021-voorschriften moeten nog worden bekend gemaakt. De Formule 1-teambazen willen de impact van vuile lucht verminderen om zodoende de kwaliteit en kwantiteit van het racen te verbeteren. Een implementatie van een geplande tweede generatie van het Halo-systeem en de overschakeling van 13-inch naar 18-inch wielen, evenals een gestandaardiseerde versnellingsbak, behoren tot de details die al zijn voorgesteld.

Rechtvaardige inkomstenverdeling
Liberty Media is ook klaar om een herziene commerciŽle structuur te presenteren, die is gericht op het bieden van een meer rechtvaardige inkomstensverdeling, waarbij ook een kostenlimiet wordt genoemd. Liberty-baas Chase Carey heeft al eerder zijn vertrouwen uitgesproken dat alle betrokken partijen het voorgestelde plan van winstverdeling vůůr eind juni zullen goedkeuren.

Snel duidelijkheid
"We hebben duidelijkheid nodig, want er wordt erg veel gepraat," zei Guenther Steiner van Haas. "Ik denk dat Chase klaar is om iets aan ons te presenteren, dus laat hij ons maar tonen wat hij wil en dan zullen we daarop verder voortborduren. We zijn nog maar 21 maanden verwijderd van het nieuwe seizoen, dus we hebben niet veel tijd over. Ik denk dat ze zich dat realiseren, dus we moeten nu echt iets doen. Er spelen heel veel zaken: de voorgestelde commerciŽle overeenkomsten, het budgetplafond en de nieuwe technische voorschriften. Als we alles in ťťn keer kunnen afronden, dan is dat goed voor ons. Maar gezien de ietwat stroperige voortgang, wens ik alle betrokkenen veel geluk!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS