Formule 1

Crisis bij Ferrari na clash Vettel-Leclerc: "Ik moest de deur dicht gooien"

Uitgegeven door Bart • 18 november 2019 03:04 • Print artikel

Het is de doodsteek voor een F1-team als twee coureurs elkaar uitschakelen. Max Verstappen overkwam het al eens met Daniel Ricciardo bij Red Bull. In Brazilië overkwam Ferrari het. Charles Leclerc haalde in de slotfase Sebastian Vettel in, maar de Duitser liet het daar niet bij zitten. Hij wilde zijn jongere teamgenoot terug inhalen en bij de die actie raakten beide coureurs elkaar, liepen een lekke band op en dat betekende voor beiden einde race. Charles Leclerc geeft tekst en uitleg over het incident.

Ferrari Vettel Leclerc


"Ik was heel blij dat ik hem in bocht 1 in kon halen", zegt Leclerc tegen GP Fans. "In bocht 3 moest ik de deur dichtgooien, omdat ik wist dat hij het zou proberen. Hij kwam buitenom, maar er was weinig ruimte. Ik gaf hem ruimte, maar op het einde van het rechte stuk stuurde hij naar binnen. We raakten elkaar en ik liep een klapband op. Ik verwacht nu geen problemen met Seb. We zijn beide volwassen genoeg om dit snel achter ons te laten."

"We balen allebei voor het team, omdat we geen punten mee naar huis nemen. We moeten hier overheen stappen en ons richten op de komende race en de toekomstige samenwerking."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS