Formule 1

Crash Brendon Hartley en zijn vernielde Toro Rosso bezorgen Honda kopzorgen: "Er zijn een aantal opties.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2018 19:16 • Print artikel

Brendon Hartley had een zware crash tijdens de training voor de Grand Prix van Spanje. Bij het wegtakelen van de Toro Rosso brak zelfs de achterkant van de auto af. Daardoor had de Kiwi een compleet nieuwe motor nodig en miste hij de kwalificatie.

Crash Toro Rosso Brendon Hartley

De interne verbrandingsmotor, MGU-H, MGU-K, turbocharger, control elektronica en de energieopslag werden vervangen, alsmede de versnellingsbak. Daarmee gebruikte de Formule 1-coureur alweer zijn derde MGU-H van het seizoen. In Australië verving het team namelijk beide onderdelen al. Het zorgt voor kopzorgen bij Honda, omdat men maar een beperkt aantal onderdelen voor de motor mag gebruiken.

“We denken er over om een aantal opties te maken”, zegt Honda’s technisch directeur Toyoharu Tanabe tegen het Amerikaanse Motorsport. “We controleren de gecrashte aandrijving, maar het lijkt op een grote schade. Dus, Honda gaat opties maken voor wat betreft de krachtbron en we gaan er met het team aan werken hoe we de situatie gaan managen. Ook weten we niet wat er in de volgende race gaat gebeuren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS