Formule 1

COVID-19 crisis! Coronavirus heeft de Formule 1 en Ferrari in zijn wurggreep

Uitgegeven door Peter Vader • 15 maart 2020 19:01

Ferrari heeft zijn Maranello-fabriek gesloten, inclusief alle Formule 1-activiteiten, als reactie op de wereldwijde pandemie van het coronavirus. Met Italië als één van de landen in Europa die het meest is getroffen door de virusuitbraak, heeft de Italiaanse regering een strikte afsluiting opgelegd in het hele land, om zodoende te proberen de overdracht binnen de samenleving te beperken. Sommige bedrijven mochten blijven opereren, maar Ferrari merkte dat de divisie straatauto's de productie niet kon handhaven vanwege problemen met de toeleveringsketen.

Ferrari fabriek Maranello


In een verklaring van de fabrikant werd gemeld dat de productie in Maranello en Modena onmiddellijk zijn stopgezet tot 27 maart, waarbij het F1-team ook de operationele activiteiten zou opschorten. Wel kan het personeel op afstand vanuit huis blijven werken, aldus autosport.com. Louis Camilleri, CEO van Ferrari: "In een tijd als deze gaat mijn dank in de eerste plaats uit naar de vrouwen en mannen van Ferrari, die met hun enorme inzet de afgelopen dagen de passie en toewijding hebben getoond die ons merk kenmerken. Samen met onze leveranciers hebben zij gezorgd voor de productie van het bedrijf. En uit respect voor hen, voor hun gemoedsrust en die van hun families hebben we deze koers gekozen. Onze klanten en fans zijn op dit moment ook prioriteit voor ons, terwijl we ons voorbereiden op een sterke herstart."

Aangezien een McLaren-teamlid voorafgaand aan de Grand Prix van Australië het coronavirus heeft opgelopen, hebben een aantal teams aan personeel dat aanwezig was in Melbourne bevolen om minimaal veertien dagen weg te blijven van fabrieken om ervoor te zorgen dat ze het virus niet oplopen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS