Formule 1

Coronavirus China; Formule 1-teams wijzen voorstellen nieuwe racedatum voor GP van China af

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2020 11:03 • Print artikel

De problemen met het Coronavirus raakt ook de Formule 1. De autoriteiten in Shanghai hebben namelijk geadviseerd om alle sport evenementen te annuleren, nu het virus zich op rap tempo verspreid.

China

De sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn heeft eerder al gezegd dat er een alternatieve datum gevonden gaat worden, mocht de race uitgesteld gaan worden. Volgens Auto Motor und Sport is er inmiddels een voorstel gedaan aan de F1-teams, maar die hebben deze geweigerd. Een week na de Hongaarse Grand Prix schijnt voorgesteld te zijn, waardoor de zomerpauze naar twee weken wordt ingekort. De andere optie is om de race tussen de weekenden in BraziliŽ en Abu Dhabi te houden. Hierdoor worden er drie raceweekenden op rij gehouden.

Het Duitse magazine merkt verder op dat het nog twee weken gaat duren voordat er een officiŽle beslissing genomen gaat worden.

Na de Grand Prix van China gaat de Formule 1 naar Europa met als eerste stop de Grand Prix van Nederland op het vernieuwde Circuit van Zandvoort.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS