Formule 1

Contract Max Verstappen ongewijzigd: "Als je een coureur slechts houdt vanwege een stuk papier, dat is niet de juiste relatie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2019 10:20 • Print artikel

Er wordt veel gesproken over het contract tussen Red Bull en Max Verstappen. In het contract zouden prestatieclausules opgenomen zijn, wat inmiddels ook door het management van de Nederlander en het team is bevestigd. In Oostenrijk pakte Verstappen de overwinning, maar volgens teambaas Christian Horner heeft dat geen impact op de toekomst tussen beiden. "Er zijn prestatiecriteria in alle contracten van topcoureurs, die waarschijnlijk ook staan zijn in de rijderscontracten van Ferrari en Mercedes", zegt Horner. "De overwinning in Oostenrijk verandert dat wat ons betreft niet. En naast het contract, wanneer je een coureur slechts houdt vanwege een stuk papier, dat is niet de juiste relatie."

Max Verstappen


"Max gelooft echt in het project en de vaardigheden die we als team hebben en de progressie en ontwikkeling van Honda. En dan gaat hij er helemaal voor, los van elk stuk papier. Hij geniet er van om in het team te zitten en hij gelooft in ons potentieel."

Verstappen kan inmiddels tot de beste coureurs van het veld gerekend worden, alleen de auto komt nog wat tekort. De teambaas hoopt dat dat snel opgelost is. "Dat is sinds 2013 onze achilleshiel", zegt de Brit. "Voor ons wordt 2019 een ontwikkelingsjaar, maar het is ons doel om vanaf het begin 2020 in het kampioenschapsgevecht te zitten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS