Formule 1

Concurrent van Verstappen zet in op WK-titel: "Uiteindelijk race ik voor het beste team! "Ik zet het doel altijd hoog in!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 januari 2020 11:23 • Print artikel

Charles Leclerc won het afgelopen jaar zijn eerste Grand Prix en eindigde achter Max Verstappen, maar vóór teamgenoot Sebastian Vettel in de WK eindstand. Dat leverde hem een contractverlenging tot en met 2024 op bij het F1-team van Ferrari. De Monegask heeft het doel voor komend seizoen hoog ingezet, maar als hij moet wachten tot 2021 op de wereldtitel is dat voor hem geen probleem.

Charles Leclerc


“Ik hoop dat ik in 2020 de titel kan winnen, maar ik ben tevreden als ik tot 2021 moet wachten, als ik dan zeker de titel heb”, reageert Leclerc over zijn verwachting van dit seizoen tegenover Crash.net. “Het gaat erg lastig worden en ik denk dat 2020 een erg belangrijk jaar wordt, omdat de teams veel gaan investeren met het oog op het budgetplafond vanaf 2021.”

“Ik ga proberen zo goed mogelijk klaar te zijn voor 2021, omdat ik denk dat het een geweldig jaar gaat worden", zegt de leeftijdgenoot van Max Verstappen. "Hopelijk werken we als een goed team om de juiste auto te bouwen, waarmee we in staat zijn om het kampioenschap te winnen. Het doel is altijd de hoogst mogelijk positie."

“Eigenlijk is het erg, erg optimistisch om wereldkampioen te worden, maar ik zet het doel altijd hoog in. Ik ga proberen alles te geven om te winnen. Uiteindelijk race ik voor het beste team en wil ik hen geven wat ze verdienen, dus is het aan mij om het werk op de baan te leveren”, aldus Ferrari F1-ster Charles Leclerc.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS