Formule 1

Complot-theorie achter 1-2 van Max Verstappen en Pierre Gasly?: "Honda in het bijzonder heeft..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 november 2019 05:24 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van Brazilië waren de auto’s van Honda behoorlijk sterk. Naast Max Verstappen met de Red Bull-Honda mocht ook Pierre Gasly met de Toro Rosso-Honda naar het podium. Volgens voormalig F1-coureur J.J. Lehto zit er meer zit achter deze historische 1-2 van Honda in de hoogste klasse van de autosport.

Max Verstappen en Pierre Gasly Honda F1 podium racexpress

“Herinner je dat Mercedes al beide kampioenschappen heeft gewonnen, dus is er geen noodzaak voor hen om te winnen”, zei Lehto tegen de krant Iltalehti. “Dat betekent dat ze het vermogen teruggebracht kunnen hebben, waardoor anderen beter voor de dag komen. Ik had zeker verwacht dat Hamilton een betere exit uit de laatste bocht kon krijgen met nieuwere banden, de slipstream pakken en Gasly makkelijk zou pakken.”

Daarentegen kon de Fransman zelfs wegrijden bij de wereldkampioen en zodoende de tweede plek pakken. “Hamiltons snelheid was aan het einde echt traag”, vervolgt Lehto. “Het feit dat de Toro Rosso sneller was, was echt verrassend. Kan er een complot-theorie zijn?”

Toch zegt de Fin dat de vier motorenfabrikanten niet heel ver meer uit elkaar zitten. “Het is fantastisch dat ze allemaal significante verbeteren gemaakt hebben”, zegt de coureur die in 1994 werd vervangen door Jos Verstappen bij Benetton. “Honda in het bijzonder heeft een grote stap vooruit gemaakt. De situatie is gelijkwaardiger geworden. Iedere fabrikant heeft meer vermogen, rijeigenschappen en betrouwbaarheid gevonden. Dat is een goed signaal voor volgend jaar.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS