Formule 1

Collector's item: Jaguar Classic herintroduceert originele toolkit voor Jaguar E-type

Uitgegeven door Johan Vis • 15 november 2019 13:02

Jaguar Classic herintroduceert de originele toolkit van de Jaguar E-type. Daarmee is die voor het eerst in bijna vijftig jaar weer beschikbaar. De toolkit werd oorspronkelijk geleverd met de Series 1 en 2 van de Jaguar E-type en was niet meer beschikbaar sinds de laatste Series 2 in 1971 van de band rolde.

Jaguar Classic herintroduceert originele toolkit voor Jaguar E-type

Een originele toolkit van de Jaguar E-type is een geliefd collector's item en levert al gauw 5.000 pond op. Dankzij de unieke toegang tot technische informatie van toen hebben de Genuine Parts-experts van Jaguar Classic de toolkit gereproduceerd volgens de originele specificaties. De gereedschapsset wordt – net als destijds – geleverd in een met kunstleder beklede canvas rol en omvat alle items die nodig zijn om het periodieke onderhoud aan de iconische sportauto uit te voeren.

De toolkit kost 732 pond en is rechtstreeks te bestellen via de Jaguar Land Rover Classic online onderdelenstore www.parts.jaguarlandroverclassic.com. Hier zijn overigens meer dan 50.000 originele Jaguar Land Rover Classic-onderdelen en -accessoires te vinden, inclusief carrosseriepanelen van de E-type en het Jaguar Classic Infotainmentsysteem.

Jaguar Classic biedt de toolkit ook aan als optie voor klanten van de E-type Reborn. Dit zijn volledig volgens oorspronkelijke fabrieksspecificatie gerestaureerde exemplaren, die rechtstreeks door de fabrikant worden aangeboden, inclusief volledige service.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS