Formule 1

Claire Williams over de keuze voor Robert Kubica: "Het beste talent dat we konden krijgen"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 3 december 2018 05:09 • Print artikel

Robert Kubica keert na acht jaar afwezigheid terug als fulltime-coureur in de Formule 1 bij Williams. Teambaas Claire Williams laat weten dat de inspanningen van de Pool als testcoureur de doorslag hebben gegeven in de keuze om hem het tweede stoeltje bij het team te geven.

Williams F1

Kubica was bezig om in 2018 al te beginnen aan zijn sensationele comeback, nadat hij in 2011 tijdens een zwaar ongeluk in een rallyrace bijna alle functionaliteit van zijn linkerarm verloor. Williams koos er echter voor om niet Kubica, maar Sergey Sirotkin aan te nemen als tweede coureur, waardoor Kubica het moest doen met een testrol bij het team. Tijdens 2018 heeft Kubica, volgens Williams, zoveel indruk gemaakt met zijn harde werken dat het team niets anders kon doen dan hem het zitje geven voor 2019.

Williams legt uit in welke zin Kubica indruk maakte op het team: “Het eerste wat me opviel was het doorzettingsvermogen van Robert. Wij gaven hem niet het racezitje wat hij graag wilde hebben, maar nam daarna toch genoegen met een testrol. Het werken voor ons heeft hem veel ervaring gegeven met de nieuwe wagens en daarnaast heeft hij ons natuurlijk enorm geholpen met de feedback. Verder kent hij iedereen in het team en iedereen heeft hem er graag bij. Hij is vaak te vinden in de fabriek om het team zoveel mogelijk te helpen.”

Williams legt verder uit hoe ze de keuze voor Kubica hebben gemaakt: “We hebben grondig gekeken naar alle mogelijkheden en Robert lag uiteindelijk bovenaan de stapel. Voor ons is het altijd een prioriteit geweest om op zoek te gaan naar het beste talent dat we konden krijgen en we zijn ervan overtuigd dat we dat nu in huis hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS