Formule 1

Claire Williams: "Frank had mij ontslagen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2019 08:33 • Print artikel

Williams presenteerde met de nieuwe auto ook een nieuwe hoofdsponsor en kleuren. Over smaak val te twisten, maar het opvallende wit met lichtblauw is totaal anders dan we van het Formule 1-team uit Grove gewend zijn. Hoe dacht Frank Williams over de verandering van kleur?

ROK iT Williams Racing

“Frank houdt er van en je bent misschien verrast om het te horen”, zegt de Britse over de nieuwe livery tegen PA Sport. “Ik was wat nerveus om het aan hem te presenteren. Frank is erg traditioneel en beschermend ten aanzien van het traditionele navy-blauw en wit, maar hij begrijpt ook de argumenten achter de verandering. We vertellen de wereld een duidelijk verhaal en een duidelijke boodschap met waar we staan als bedrijf. Hij staat er volledig achter. Ik ben hier nog, als hij er niet van houdt, had hij mij ontslagen.”

Na afgelopen jaar nam het team afscheid van Martini en haar kleuren. Het was een tegenvallend seizoen waarin de renstal onderin stond. “Martini’s vertrek gaf ons de kans om te tonen hoe we Williams dat vooruitgaat, positioneren”, zei Williams. “Veel mensen zijn zich volledig bewust van onze traditionele kleuren, maar ik wilde daar vanaf en de wereld een vers en opgefrist merk laten zien. Een Formule 1-auto is je etalage naar de wereld, dus wilde ik zeker stellen dat we er echt uitspringen met een echt heldere livery.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS