Formule 1

Circuitontwerper Herman Tilke: "Stratencircuits zijn zo uniek dat je ze niet kan vergelijken met elkaar"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 juni 2018 06:10 • Print artikel

Volgens ontwerper Herman Tilke, de man die menig Formule 1-circuit heeft bedacht, maken stratencircuits de Formule 1 meer spannend in de toekomst. F1-baas Chase Carey zei recentelijk dat "spannende circuit-layouts en iconische locaties" zijn primaire doel zijn, voor het toelaten van nieuwe races op de kalender. Tilke is van mening dat het toelaten van meer stratencircuits voldoet aan die criteria.

Formule 1 2018 Max verstappen/div>

Op de FIA Sports conferentie zei de topontwerper: "We maken niet alleen circuits voor de professionele coureurs, we bouwen ook circuits voor alle soorten coureurs. Dit betekent ook amateurs. Het betekent dat als een 60-jarige de wens heeft om een raceauto te besturen, dit ook moet kunnen. Al deze mensen moeten veilig zijn, niet alleen de F1. Bakoe is daarvan een voorbeeld. Dat is een circuit voor professionele coureurs, daar kun je geen oude of jonge mensen toelaten. Dat maakt het verschil. De investeerder van een permanent circuit wil het gebruiken voor iedereen en niet alleen voor de Formule 1.

Miami en Vietnam zijn de laatste toevoegingen aan de kalender voor 2019. Liberty Media denkt dat deze nieuwe races de sport en het aantal fans zal laten groeien op deze locaties. Tilke ziet de nieuwe race-locaties wel zitten: "De trend is stadscircuits en dat is goed voor de professionele sport. Het idee er achter is dat de ene stad uniek is ten opzichte van de andere stad. Het ene stadscentrum kun je nou eenmaal niet vergelijken met het andere."

Met korting naar de Grand Prix van Duitsland! Profiteer en gebruik kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS