Autosport NL • Autosport NL Diversen

Circuit Zandvoort jaarkalender 2019; Blancpain, ADAC GT, Historic Grand Prix

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 mei 2019 12:21 • Print artikel

ZANDVOORT - De Jumbo Racedagen mogen dan voorbij zijn, Circuit Zandvoort heeft voor het resterende seizoen 2019 nog een gevarieerd programma waarbij alle liefhebbers van stoere autosport hun hart kunnen ophalen. De evenementenkalender toont daarnaast ook weer een mooie selectie van activiteiten met aandacht voor familie-entertainment en lifestyle.

Max Verstappen

Circuit Zandvoort is uniek door de traditie en de geschiedenis van dit bijzondere racecircuit in Nederland. Bij de Historic Grand Prix Zandvoort (vrijdag 6 t/m zondag 8 september) zullen deze glorierijke oude tijden herleven. Bezoekers kunnen genieten van races met historische Formule 1 auto’s, net als van een rijkelijk gevuld raceprogramma met Le Mans auto’s, GT, Toerwagens en formulewagens uit vervlogen tijden. Na een geweldig debuut in 2018, beleeft ook de FIA Historic Formula 3 European Cup een tweede editie tijdens dit evenement. Daarnaast maken een aantal legendarische auto’s de reis naar Zandvoort, speciaal voor dit unieke weekend, waarbij lifestyle en liefhebberij op een mooie wijze samen komen.

Zandvoort toneel van strijd met krachtige supercars
Nieuw op de kalender van Circuit Zandvoort is het spectaculaire weekend van de Blancpain GT World Challenge Europe (vrijdag 12 t/m zondag 14 juli). Dit toonaangevende kampioenschap rekent op een felle strijd met GT3 supercars als de Audi R8, Bentley Continental, BMW M6, Lamborghini Huracan, Ferrari 488 GT3 en Mercedes-AMG GT3. Daarnaast lijkt een fors deel van ’s werelds beste GT-coureurs in de klasse aan de start te komen. Het weekend zorgt ook voor de terugkeer van de sensationele GT4 European Series en volop vuurwerk van de temperamentvolle Lamborgini Super Trofeo Europe (met een volle grid van gelijkwaardige Lamborghini’s).

Daarmee is het smullen van spectaculaire autosport nog niet voorbij: ook het ADAC GT Masters weekend maakt weer deel uit van de kalender (zaterdag 10 & zondag 11 augustus). Hierbij komt het sterkste nationale kampioenschap van de GT-racerij in actie: de ADAC GT Masters, met bijna 30 GT3 supercars, inclusief twee hagelnieuwe Aston Martin Vantage GT3 bolides. Daarnaast bieden ook de andere series uit het programma, waaronder de ADAC TCR Germany en ADAC GT4 Germany, volop actie op het circuit.

Lifestyle
Voor liefhebbers van lifestyle evenementen biedt Circuit Zandvoort eveneens een meer dan interessante kalender. Zo is er speciale aandacht voor Britse auto’s en andere indrukwekkende ‘premium cars’ tijdens het British Race Festival (zaterdag 6 & zondag 7 juli). Een gecombineerd programma met races en ‘vrij rijden’-sessies zorgt voor volop vermaak op het circuit, terwijl in de paddocks diverse merkenclubs te zien zijn en een bezoek langs diverse kraampjes en standhouders kan worden gebracht.

Een nieuw evenement op de kalender is RPM Live: de interactieve versie van het RPM Magazine, met volop aandacht voor performance cars, exclusieve auto's, sportauto's en dat in een dynamische setting op het Circuit van Zandvoort. Ook de American Sunday, het JapFest, de Historic Zandvoort Trophy en Spettacolo Sportivo zijn als populaire thema evenementen in de jaarkalender opgenomen.

Sporten
Naast een keur aan auto(sport)evenementen is Circuit Zandvoort ook in 2019 een geweldige en uitdagende locatie voor sportieve activiteiten, waaronder Cycling Zandvoort (zaterdag 15 & zondag 16 juni). Daarnaast biedt het evenemententerrein diverse MTB-mogelijkheden voor iedereen die graag een off-road fietsuitdaging aangaat.

Hoogtepunten
Met een gevarieerde en sterke kalender presenteert Circuit Zandvoort een meer dan interessant jaarprogramma voor 2019.

• 6 - 7 juli: Het British Race Festival, een special thema evenement met veel aandacht voor Britse automerken, ‘a taste of British Motorsport’ en pre-wars van de Vintage Revival Zandvoort
• 12 – 14 juli: Blancpain GT World Challenge Europe, met een groot aantal brullende supercars en strijd om elke centimeter
• 10 - 11 augustus: Het ADAC GT Masters-weekend, met bijna 30 stoere GT3-bolides
• 6 - 8 september: De Historic Grand Prix met F1’s, GT’s en bijzondere klassiekers uit vervlogen tijden.

Meer informatie over de evenementen is te vinden op de website van Circuit Zandvoort (www.circuitzandvoort.nl).

Kalender Circuit Zandvoort 2019
31 maart Runnersworld Zandvoort Circuit Run
14 april American Sunday
20 - 21 april DNRT Paasraces
05 mei JapFest
11 - 12 mei Historische Zandvoort Trophy
18 – 19 mei Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’
08 – 09 juni Pinksterraces
15 – 16 juni Cycling Zandvoort
06 – 07 juli British Race Festival
12 – 14 juli Blancpain GT World Series
28 juli RPM Live
10 – 11 augustus ADAC GT Masters
24 – 25 augustus Spettacolo Sportivo
31 aug. - 01 sept. Noordzee Cup
06 – 08 september Historic Grand Prix Zandvoort
14 – 15 september Benelux Open Races
29 september Supercar Sunday
05 - 06 oktober Finaleraces
23 november Zandvoort 500

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS