Formule 1

Circuit Zandvoort – Gerlachbocht in beeld + FOTO'S / VIDEO'S

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 april 2020 09:03 • Print artikel

Wanneer de coureurs de beroemde Tarzanbocht hebben getrotseerd, wordt er tempo gemaakt richting de tweede bocht van Circuit Zandvoort: de Gerlachbocht. Vanaf 2020 is de bocht breder en kent deze aan de linkerzijde een grindbak. Tevens is het uitkomen van de bocht voorzien van een speciale ‘Double Kerb’, die het overschrijden van Track Limits zeer oncomfortabel maakt, maar toch niet meteen einde race hoeft te betekenen.

Gerlachbocht

De bocht maakt al sinds de beginjaren onderdeel uit van het circuit. Hoewel de vorm van de bocht hetzelfde is gebleven, zijn in de loop der jaren de veiligheidvoorzieningen wel veranderd. Tijd winnen in deze bocht vergt lef, want de coureurs hebben bij het insturen van de Gerlachbocht nog geen zicht op het uitkomen van de bocht. De bocht is daarmee deels blind. En ga je met een goede snelheid de bocht uit, dan kan dat zelfs nog een stoere drift opleveren.

Gerlachbocht
Gerlachbocht

De upgrade van Circuit Zandvoort voor 2020 heeft ook voor veranderingen gezorgd bij de Gerlachbocht. Niet alleen is de bocht breder geworden, maar ook de curbstones aan zowel de binnenzijde (lager) als buitenzijde (double kerb) zijn vervangen. De duels vanuit de Tarzanbocht (DEEL 1 FOTO'S) worden hiermee zeer waarschijnlijk nog feller bij de Gerlachbocht. En mocht het toch onverhoopt misgaan, dan zorgt de nieuwe grindbak ervoor dat de voertuigen veilig tot stilstand worden gebracht. /Bron Circuit Zandvoort

DTM Crash Paul di Resta Gerlachbocht Zandvoort racexpress


Gerlachbocht


GerlachbochtMEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS