Formule 1

Circuit Park Zandvoort zoekt geldschieters om Formule 1 naar Nederland te halen

Uitgegeven door Stefan Kerk • 3 november 2018 11:58 • Print artikel

Eerder deze week werd bekend dat Zandvoort dichtbij een deal zit met Liberty Media om in 2020 een Formule 1-race te organiseren. Er zit alleen een behoorlijk kostenplaatje aan de komst van het Formule 1-circus. Er zal vooraf een bedrag van 20 miljoen euro betaald moeten worden en de totale kosten kunnen oplopen tot wel 40 miljoen.

F1 Zandvoort

Prins Bernard van Oranje, eigenaar van het circuit, heeft dan ook via zijn woordvoerder laten weten dat er geldschieters nodig zijn om het gevraagde bedrag te kunnen realiseren: “We moeten een sluitende business case hebben”, liet de woordvoerder weten.

Als de financiëring rond is, dan komt een mogelijke Grand Prix van Nederland wel erg dichtbij. Voor Nederlandse autosportfans zou dit natuurlijk fantastisch zijn. Als de Grand Prix er komt, dan komen er ook meteen vijf. Het geld moet alleen wel behoorlijk vlug op tafel komen: “Ze hebben haast, er staat druk op. We hopen dat bedrijven zich willen inzetten om de komst van de Formule 1 naar Zandvoort mogelijk te maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS