Formule 1

Christijan Albers ziet kansen voor Max Verstappen: "Wel een beetje hopen op regen"

Uitgegeven door Bart • 9 oktober 2019 19:08 • Print artikel

Max Verstappen hoopt dit weekend motorleverancier Honda blij te maken met een overwinning in eigen land. Op het spectaculaire circuit van Suzuka gaat de Limburger voor de zege. Oud-coureur Christijan Albers ziet kansen voor Verstappen, maar de snelheid van Ferrari en Mercedes moet niet onderschat worden. "Het ligt een beetje aan de omstandigheden. Als het gaat regenen, weet ik zeker dat Max één van de beste coureurs op het circuit is."

Max Verstappen


"Ik vind nog steeds dat Red Bull een goede auto heeft", zegt Albers tegen De Telegraaf. "Ze hebben veel mechanische grip en aan de downforce ligt het ook niet. Er zijn wel degelijk mogelijkheden, al is het wel een beetje hopen op regen."

Dat de Red Bull achterblijft bij Ferrari en Mercedes leidde tot frustraties bij de familie Verstappen en met name vader Jos. "Ik begrijp dat wel", zegt Albers. "Maar we moeten ook niet vergeten waar Max vandaan komt eerder dit jaar. Het kan snel omslaan. Het draait erom de juiste mensen in je team te verzamelen om de beste auto te kunnen bouwen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS