Formule 1

Christijan Albers over Caterham: "Dit team gered? Er is nog niets gered"

Uitgegeven door Casper Bekking • 14 juli 2014 19:51

De intrede van Christijan Albers als teambaas van het Caterham F1 Team kwam voor menig Formule 1-fan als een verrassing. Insiders wisten dat de voormalig Formule 1-coureur al langere tijd bezig was met het idee om toe te treden tot de koningsklasse, maar ditmaal als teambaas. Sinds de Grand Prix van Engeland zit Albers op de pitmuur bij het achterhoedeteam, met als doel om samen met Colin Kolles de boel zo snel mogelijk op de rit te krijgen.



“Ik hou ervan dat velen verrast waren toen ik hier binnenliep”, gaf Albers aan tegenover het Britse Autosport. “Ik dacht hier al langere tijd aan, maar soms komt in het leven een trein langs. Dan moet je instappen, of blijven wachten. Als ik hier niet in zou geloven, dan zou ik het niet doen. Het wordt een enorme uitdaging, zwaar en moeilijk, maar ik ben klaar om te vechten, net als het team dat ik om me heen heb.”

Toch is de Nederlander zich bewust van de moeilijke situatie van het team. Het doel voor dit seizoen is duidelijk: de tiende plaats bij de constructeurs. Het mislopen van die positie kan zo'n 25 miljoen aan prijzengeld kosten. Een gigantisch bedrag voor het kleine team. Door die onzekerheid is het team nog niet gered van de ondergang: “Dit team gered? Ik heb nog niets gered. Ik denk dat er de kans is dat we de situatie omdraaien en goede dingen gaan doen, maar we hebben ook al wat moeilijke dagen gehad omdat het lastiger was dan we voorheen hadden voorzien. Er kwamen veel verrassingen naar boven.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS