Formule 1

Christian Horner wil duidelijkheid over straffen bij overtreding budgetplafond

Uitgegeven door Bart • 26 juni 2022 18:10 • Print artikel

Door de wereldwijd stijgende prijzen dreigen de Formule 1-teams niet binnen het budgetplafond te blijven. Red Bull-teambaas Christian Horner stelt de procedures aan de kaak, omdat het niet duidelijk is hoe hoog de straffen zullen zijn. De teambaas van Max Verstappen wil weten of het een lichte boete wordt of dat teams wellicht gediskwalificeerd kunnen worden.

Max Verstappen Christian Horner


Horner benoemt in een reactie aan GP Fans onder meer de stijgende vrachtkosten. "Er zijn veel dingen waar we naar moeten kijken, maar het probleem is vooral de manier van straffen. Als je maximaal 5 procent boven het budgetplafond blijft, lopen de straffen uiteen van een berisping tot diskwalificatie van het hele team."

"Op dit moment weten we niet waar we aan toe zijn. Er moet een oplossing met gezond verstand komen, want de situatie zou wel eens erger kunnen worden. Wij zien ook dat de inkomsten groeien met de deals die de Formule 1 momenteel tekent. Zelfs het laatste team in het kampioenschap heeft meer dan 50 procent meer gekregen dan de kosten die door de inkomsten in de sport worden gedekt. Het is dus geen geldkwestie, het is een kwestie van regelgeving in de dop."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS