Formule 1

Christian Horner weet wat hij moet doen om Max Verstappen na 2020 te behouden voor Red Bull

Uitgegeven door Bart • 15 november 2019 11:08 • Print artikel

Max Verstappen sprak deze week uit dat hij zich thuis voelt bij het team van Red Bull. Het contract tussen coureur en team loopt nog een jaar door, maar de speculaties over een eventueel vertrek zijn niet van de lucht. Uiteraard wil zijn teambaas Christian Horner niet van zijn sterkste coureur af en het is alom bekend wat er moet gebeuren om Verstappen binnenboord te houden.

Max Verstappen


"We moeten Max een auto geven waarmee hij Mercedes en Ferrari kan uitdagen", zegt Horner in Speedweek. "Max is ontzettend ambitieus en ik hoop dat we hem een auto kunnen geven die zijn talent verdient. Daarvoor moeten we progressie blijven boeken en dan kunnen we een geweldig gevecht krijgen met Mercedes en Ferrari."

Verstappen won dit jaar in Oostenrijk en Duitsland en dat had zelfs Horner niet verwacht. Dat vanwege het eerste jaar van de samenwerking met motorleverancier Honda. "Zij hadden in de afgelopen jaren niet eens op het podium gestaan. Die overwinning in Oostenrijk was een geweldige prestatie van Max en vaker winnen behoorde echt tot de mogelijkheden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS