Formule 1

Christian Horner vindt kritiek onterecht: "Het was een extreem moeilijk"

Uitgegeven door Bart • 21 maart 2020 19:28 • Print artikel

De F1-organisatie kreeg veel kritiek te verwerken omdat de Grand Prix van AustraliŽ pas op het laatste moment werd afgelast. Ook na de terugtrekking van McLaren, dat te kampen had met een op het coronavirus positief getest teamlid, duurde het nog 12 uur voordat de race definitief niet doorging. Christian Horner, Red Bull-teambaas van Max Verstappen wilde graag racen, maar vindt de kritiek op de organisatie onterecht.

Christian Horner Max Verstappen


"Het was een extreem moeilijke beslissing", doet Horner zijn verhaal bij Autosport.com. "De situatie veranderde continu. Op het moment dat we in AustraliŽ arriveerden, was er nog geen enkele positieve test. Na de positieve test bij McLaren volgde de beslissing om niet te racen. We kunnen dat moeilijk bekritiseren."

Terugkijkend op die week vindt Horner het niet vreemd dat de Formule 1-wereld naar AustraliŽ is afgereisd. "Als het teamlid van McLaren al positief had getest voordat we naar AustraliŽ waren gegaan, was het raceweekend al veel eerder afgeblazen. De afgelasting was de enige juiste keuze. Natuurlijk is dat jammer, maar het gaat om de gezondheid van de fans, de organisatie en de teams."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS