Formule 1

Christian Horner verbaasd door vertrek: "Daniel Ricciardo wilde geen rol achter Max Verstappen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2018 09:03 • Print artikel

Recent sloeg het aangekondigde vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault in als een bom. Iedereen had verwacht dat hij zijn contract bij Red Bull zou verlengen nu er geen stoeltjes bij Mercedes en Ferrari beschikbaar waren. Voor teambaas Christian Horner kwam het nieuws als een verrassing. "Ik dacht hij een geintje maakte", zegt Horner in de podcast op de officiële site van de Formule 1. "Hij belde me op en zei me dat hij naar Renault ging."

Daniel Ricciardo


"Ik zei 'Wat is dit? Is dit om me voor de vakantie op de kast te jagen?'", legt Horner uit. "Toen werd het erg duidelijk dat het zijn keuze was en dat moet je dan respecteren. Renault is een groeiend team en ze hebben daar toegewijde middelen."

Horner denkt dat Ricciardo zijn definitieve keuze heeft gemaakt na een lange vlucht naar Amerika. "Hij wilde verandering. Het is lastig om te begrijpen, maar Daniel had duidelijk zijn redenen. Hij wilde een nieuwe uitdaging, maar ik heb ook het gevoel dat hij Max ziet groeien en geen ondersteunende rol wil spelen. Dat zou niet gebeurd zijn, ze zouden dezelfde status krijgen, zoals ze altijd hebben gehad. Als hij naar Ferrari of Mercedes was gegaan, had ik dat kunnen begrijpen, maar in deze fase van zijn carrière is het een enorm risico."

"We gaven Daniel alles wat hij wilde, maar dat was nog steeds niet genoeg", zegt Horner. "We waren zelfs bereid om een overeenkomst voor een jaar te doen, zodat hij beschikbaar na twaalf maanden beschikbaar kon zijn voor Ferrari of Mercedes. Het ging niet om geld, status, toewijding of duur. Hij voelde dat hij iets anders moest gaan doen. Misschien is het een keuze waar hij spijt van krijgt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS