Formule 1

Christian Horner uit zijn frustraties: "Het was een soort dictatorschap! Als je het niet beviel, dan..."

Uitgegeven door Bart • 7 februari 2019 06:11 • Print artikel

Christian Horner is niet blij met de manier waarop Liberty Media de Formule 1 runt. In gesprek met ESPN uit de Red Bull-teambaas zijn frustraties over de gang van zaken. Zo gaat Horner ook in op de zorgen van de Formule 1-promoters, die onlangs stelden dat er te weinig op het open kanaal wordt uitgezonden, er weinig openheid over nieuwe plannen wordt gegeven en dat circuits met een lange historie aan de kant worden geschoven.

Max Verstappen


Horner weet wel waar het fout gaat. "Het probleem is dat Liberty op een open, democratische manier wil werken. Maar de promoters krijgen al veel meer dan ze ooit gekregen hebben. Zeker op het gebied van vrijheid en de mogelijkheden. Hoe meer je geeft, hoe meer ze willen. Bernie leidde de F1 zeer strict. Het was een soort dictatorschap. Als je het niet beviel, dan kreeg je het jaar erop geen race meer. Dat is een andere manier van aanpak."

Volgens Horner heeft Liberty Media tijd nodig om aan de Formule 1 te wennen. "Het is duidelijk iets anders dan in Amerika", zegt Horner. "Liberty vindt het frustrerend dat veel in onze sport via de media gespeeld wordt. Dat zijn ze in Amerika niet gewend. Continu is er die vergelijking tussen Amerikaanse sporten en de Formule 1. Amerikaanse sporten werken in Amerika, maar niet in de rest van de wereld."

"Je kunt een film wel zo veel promoten als je wilt, maar als de film geen inhoud heeft, is het geen interessante film en wordt er niet naar gekeken. Het gaat erom wat ze met de sport willen vanaf 2021 en verder. Het ziet er naar uit dat de motor hetzelfde zal blijven en dat is het fundamentele problemen van de laatste vier of vijf jaar. We moeten oppassen dat de motoren niet het enorme verschil maken zoals ze dat in het begin van het hybride tijdperk hebben gedaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS