Formule 1

Christian Horner trots op sterke strategie Red Bull: "De pitmuur en de coureurs werken goed samen"

Uitgegeven door Bart • 11 juli 2024 19:01

Red Bull was de afgelopen twee seizoenen erg dominant, maar die tijden zijn al even voorbij. De Max-factor zorgt voor goede resultaten, maar ook de strategie heeft Red Bull al flink geholpen. Ook in Silverstone werden veel juiste beslissingen genomen, waardoor Max Verstappen als tweede over de finish wist te komen. Als de race iets langer had geduurd, had hij ook winnaar Lewis Hamilton nog in kunnen halen.

Christian Horner


"Het was een spannende race, waarbij het ene moment leek alsof we uit de race lagen en het volgende moment deden we weer volop mee", zo blikte Horner na de race terug. "We hadden de strategie precies goed uitgevoerd, vooral het punt waarop we de intermediates, de slicks en daarna de harde band gebruikten. Als de race een paar ronden langer had geduurd, was het resultaat misschien anders geweest, maar het was nog steeds een geweldige prestatie."

"De pitmuur en de coureurs werken erg goed samen. Max geeft natuurlijk door wat er aan de hand is, maar de pitmuur heeft meer informatie en ze communiceren allebei en zijn in staat om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen."

Toch maakt Horner zich wel zorgen over de performance dit jaar. "We zullen onze prestaties moeten analyseren, want de snelheid van ons en de andere teams ging alle kanten op tijdens de race, maar het kwam een beetje in balans toen de baan droger werd. De Grand Prix van Groot-Brittannië is altijd een speciaal weekend en ook een dikke proficiat aan Lewis voor een geweldige race op zijn thuiscircuit."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS