Formule 1

Christian Horner tegen Sky F1 over de topvorm van Ferrari: "Ze zijn momenteel de gouden standaard"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2019 14:20 • Print artikel

Ferrari voerde de boventoon tijdens de eerste trainingen in Shanghai, voor de 1.000ste Grand Prix. Red Bull-teambaas Christian Horner was behoorlijk onder de indruk van de snelheid van de twee raspaardjes uit Maranello. “Ze hebben fantastisch werk geleverd”, reageerde Horner over de Ferrari ’s tegen Sky Sports. “Ze waren supersnel op de rechte stukken en ze hadden duidelijk veel vleugel. Dus het is aan ons om te proberen hen te verslaan, ze te pakken! Maar ze zijn op dit moment beslist de norm, de gouden standaard. Het is gewoon indrukwekkend, zelfs in vergelijking met Mercedes.”

Christian Horner F1 Red Bull teambaas

Met de overstap naar de Honda-aandrijving, hoopt Red Bull het gat te dichten naar Ferrari en de Zilverenpijlen. Het team van de energiedrankenfabrikant heeft nog een gat te overbruggen, maar toch is de Brit niet ontmoedigd. “We moeten nog een stap maken”, reageerde de Red Bull-teambaas. “Ik weet niet of het gat zo groot is als van de andere teams. Maar het gaat zeker gedicht worden. Honda heeft er deze winter hard voor gewerkt en we hebben zeker meer prestatievermogen in de kwalificatie, dan we in de race hebben. Dat is goed om te constateren. Wanneer er dit jaar andere motoren worden geïntroduceerd, kan het alleen maar beter worden.”

Max Verstappen was in de tweede training slechts 0,221 seconde verwijderd van Valtteri Bottas en Sebastian Vettel. Ondanks dat de Limburger een fout maakte in de laatste bocht, geeft het team van Red Bull dat wel vertrouwen. “Zonder die weifeling van Max in de laatste bocht, waren we in staat geweest om dezelfde tijd te realiseren als Bottas en Vettel”, reageerde Horner. “Ik heb het vertrouwen dat we dit weekend hier een redelijke auto hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS