Formule 1

Christian Horner springt in de bres voor zijn rijder: "De feedback die hij geeft aan het team is erg goed"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 24 maart 2019 20:10 • Print artikel

Het debuut van Max Verstappen in Barcelona bij Red Bull leverde in 2016 zijn eerste winst op in de Formule 1. Zo’n droomstart lag van tevoren niet in de lijn der verwachting voor Pierre Gasly, maar waarschijnlijk had hij er zelf wel veel meer van verwacht tijdens de Grand Prix van Australië. Hij finishte als elfde terwijl zijn teamgenoot Verstappen het redde tot het podium.

Christian Horner

Gasly had een ongelukkige kwalificatie. Door een verkeerde inschatting kwam hij niet verder dan Q1. Dit betekende voor hem dat hij als zeventiende moest starten. Door de problemen bij de start (hij kon de startlichten niet zien) kon hij geen plaatsen goed maken tijdens de start en kwam uit eindelijk in de race niet verder dan de elfde positie.

“Het was niet de droomstart die hij verwachtte”, zei Christian Horner tegen Formula 1.com. “Maar Pierre reed een heel goede race.” Na de race zei Horner tegen Gasly: “We zagen dat je alles gaf, vooral op een circuit waar het moeilijk inhalen is, maar je hebt je best gedaan. Maak je geen zorgen, er komen genoeg zonnige dagen voor je aan.”

“Hij heeft gewoon een goed weekend nodig zonder problemen. De feedback die hij geeft aan het team is erg goed en we weten dat hij de juiste snelheid heeft. Gasly heeft gewoon een beetje tijd nodig maar we hebben er alle vertrouwen in.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS