Formule 1

Christian Horner snapt keuze niet, maar: "Nico Hulkenberg is geen optie bij Red Bull"

Uitgegeven door Bart • 21 september 2019 07:03 • Print artikel

Romain Grosjean is ook in 2020 F1-coureur bij het team van Haas. Een beslissing die wenkbrauwen laat fronsen, zeker aangezien Nico Hulkenberg ook beschikbaar was. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner kan er met zijn hoofd niet bij. Tijdens de persconferentie in Singapore werd de Brit naar zijn mening gevraagd. "Ik snap het niet, maar het is hun keuze", zegt Horner bij Sky Sports F1. "Zij hebben alle data, maar van de buitenkant vind ik het een interessante keuze, zeg maar."

Romain Grosjean


Haas had ook voor Hulkenberg kunnen kiezen, maar er dreigt nu een voortijdig afscheid voor de Duitser. "Nico is een geweldige coureur en verdient een stoeltje in de Formule 1", vertelt Horner. "Het is een vreemd gevoel dat hij mogelijk aan de zijlijn komt te staan."

Horner sluit een komst naar Red Bull als teamgenoot van Max Verstappen uit. "We hebben een pool van jonge talenten en hoeven niet verder te kijken. We hebben de keuze uit Alex Albon, Daniil Kvyat en Pierre Gasly. Dan kan ik me niet voorstellen dat Nico een factor is om te overwegen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS