Formule 1

Christian Horner: Red Bull chassis-ontwikkeling gaat om 'evolutie'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 mei 2019 21:28 • Print artikel

MILTON KEYNES - Red Bull F1-baas Christian Horner heeft uitgelegd wat het team van plan is om het chassis van dit jaar verder te verbeteren. De Brit zegt dat de ontwikkeling van Red Bulls auto's 'helemaal draait om evolutie' gedurende de rest van het Formule 1-seizoen.

Christian Horner in gesprek met Max Verstappen


Het team uit Milton Keynes heeft sinds de samenwerking met Honda een stevige vooruitgang geboekt qua vermogen, maar richt zich nog steeds op winst met de ontwikkeling van het chassis.

Red Bull staat 34 punten achter op nummer twee Ferrari in het contsructeursklassement op 34 punten van nummer twee Ferrari. Max Verstappen scoorde namens de Oostenrijkse/Britse formatie twee podiumplaatsen tijdens de eerste vijf Grands Prix en staat derde in het rijdersklassement.

De laatste podiumplaats kwam tijdens de Spaanse Grand Prix, waar Red Bull beter presteerde dan Ferrari na een 'subtiel' upgradepakket, hoewel Horner toegeeft dat het team nog niet het 'optimale' uit zijn RB15 heeft gehaald. "Ik denk dat het allemaal om evolutie gaat", legde Horner uit toen hij werd gevraagd naar de ontwikkelingsaanpak van Red Bull.

"Ik denk dat Honda goede vooruitgang boekt. De betrouwbaarheid ten opzichte van voorgaande jaren is fantastisch en de prestaties zijn sterk, maar de anderen staan natuurlijk ook niet stil. Ferrari introduceerde een andere motor, Renault introduceerde een andere motor, Mercedes zal ongetwijfeld een andere motor introduceren, maar we zijn erg blij met de vooruitgang die wordt geboekt."

"Ik denk dat we nog zijn waar we willen zijn met deze nieuwe regelgeving en de banden," voegde hij eraan toe. "Maar ik denk dat Spanje een stap vooruit was en hopelijk volgen er nog meer."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS