Formule 1

Christian Horner over stoeltje naast Max Verstappen in 2020: "Hij heeft natuurlijk veel te verliezen"

Uitgegeven door Bart • 17 oktober 2019 05:08 • Print artikel

De Grand Prix van Japan was voor Max Verstappen feitelijk na twee bochten al voorbij. De Red Bull-coureur probeerde het nog wel, maar gaf er in de 15e ronde de brui aan. Teamgenoot Alex Albon kende een relatief saaie en anonieme race, maar eindigde wel op een knappe vierde plaats. Teambaas Christian Horner was te spreken over het optreden van zijn pupil.

Alex Albon


"Alex heeft het geweldig gedaan, zeker omdat zijn eerste keer op Suzuka was", aldus Horner bij Channel 4. "Dit is een lastig circuit en hij komt absoluut in aanmerking om komend jaar ook voor Red Bull te rijden. Hij heeft natuurlijk veel te verliezen nu hij halverwege is overgestapt, maar voorlopig doet hij het uitstekend."

"Alex reed een goede race in Japan. Na een mindere start heeft hij zich goed hersteld door Lando Norris en Carlos Sainz te passeren. Daarna werd het een saaie race voor hem. Hij kon de kop niet bijhouden en reed naar een eenzame P4."

Red Bull heeft vaker aangegeven pas na de race in Mexico duidelijkheid te geven. "We hebben nog genoeg tijd", reageert Horner. "Alle coureurs staan nog onder contract, dus we hebben geen haast."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS