Formule 1

Christian Horner over Max Verstappen: "Hij heeft een ander niveau, wij moeten hem de juiste auto geven!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2019 05:06 • Print artikel

Max Verstappen zag aan het begin van het F1-raceseizoen 2019 zijn teamgenoot Daniel Ricciardo vertrekken bij Red Bull. Verstappen moest daardoor het team op sleeptouw nemen, na de komst van Pierre Gasly als zijn nieuwe teamgenoot. Wanneer we Red Bull-teambaas Christian Horner mogen geloven, dan doet Max dit op fantastische wijze.

Max Verstappen en Christian Horner Red Bull F1

“Daniel is zo’n enorm karakter, met zo’n groot gevoel voor humor”, zei Horner tegen de officiële website van de F1. “Buiten de auto stond Max altijd wat in Daniel’s schaduw als een soort grappige, jongere broer. Sinds Daniel vertrokken is, heeft Max de rol van senior coureur in het team overgenomen en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort met twee handen aangepakt. Er is bij hem sprake van een ander niveau van volwassenheid. Zijn doelgerichtheid en bewuste benadering heeft hem veel completer gemaakt.”

Verstappen’s overwinning in Oostenrijk was verrassend. Max versloeg Charles Leclerc, die op de tweede plek eindigde. “Als coureur in de vorm van zijn leven, zeker in de afgelopen twaalf maanden, is hij de beste coureur ter de wereld”, voegt de teambaas daaraan toe. “Hoe ik dat onderbouw? Hij zit niet in de beste auto. Maar kijk eens naar de resultaten die hij sinds Montreal vorig jaar heeft behaald, kijk eens naar sommige prestaties die hij neergezet heeft, hij maakte virtueel nul fouten in die periode. Er speelt natuurlijk altijd dat er een volgende generatie aankomt. Lewis heeft het voordeel van de ervaring, hij is nog extreem snel, hij zit in de beste auto, hij is onderdeel van een geoliede machine. Max is vooral de opkomende man. Zou het niet fantastisch zijn voor de sport, om deze jongens het tegen elkaar op te zien nemen. Max is voor ons een bron van motivatie en van wereldkampioenschapspotentieel. Dus wij moeten hem een auto leveren, waarmee hij kan vechten voor de wereldtitel.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS