Formule 1

Christian Horner nog altijd gefrustreerd door Renault, vol lof over Honda: "Het zal niet vanaf het begin 100 procent perfect zijn"

Uitgegeven door Bart • 10 februari 2019 20:12 • Print artikel

Christian Horner kan het niet laten om nog even terug te kijken op de 12-jarige samenwerking met Renault. Nu de voortekenen met Honda goed zijn, uit de Britse teambaas van Red Bull nog maar een keer zijn frustratie over de Franse motor. Zeker na de komst van het fabrieksteam van Renault, ging het bij Red Bull wisselvallig. "In de laatste vijf jaar, en zeker in de laatste drie jaar, waren we niet meer dan een klant", zegt Horner in gesprek met Motorsport-Total. "We betaalden voor een First Class ticket en kregen slechts Economy Class. Er daar is veel frustratie over ontstaan."

Max Verstappen


Door de overstap naar Honda is Red Bull weer een fabrieksteam. Vorig jaar heeft het kleine broertje Toro Rosso de eerste meters al gemaakt. Toch weet Horner ook dat er nog veel werk te verzetten is. "We verwachten niet dat het vanaf het begin 100 procent perfect zal verlopen, maar we zijn extreem hoopvol gestemd dat onze prestatie beter zal zijn dan tijdens de afgelopen jaren."

De samenwerking met Honda verloopt zeer goed en de eerste ervaringen zijn positief. "Ze zetten grote stappen", vertelt Horner. "Ze bouwen voort op het concept van vorig jaar. We weten natuurlijk niet wat de andere teams doen, maar als ik het vergelijk met onszelf, hebben we grote stappen gezet."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS